Woensdag 2 mei 2018 hebben een 8-tal Ruiters' van PSV St. Lambertus een menles gevolgd o.l.v. Dinie van der Steen en een 6-tal menners.

Nadat de menners Cor, Theo, Roland, Hans, Toontje en Toon hun paarden en pony's hadden losgereden, kwamen Marcha, Leonie, Maxime, Jan-Willem, Ashly, Lynn, Helma en Jaquelijne op het oefenterrein met de cap in de hand om plaats te nemen naast een van de menners of achter op de wagen. Eerst even aanvoelen hoe het is om los op een men wagen te zitten, daarna namen ze de plaats in van de menner en de menner werd bijrijder. Het was een hele ervaring en het ging echt heel goed zo voor de eerste keer. Er werd halverwege de les zelf verwisseld van paard om ook een ander paard aan te voelen. Heel leuk om te zien en de Ruiters' en menners genoten zichtbaar.

Na afloop met z'n allen wat gedronken en kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement.

 

 

Voorzitter Toon van den Hoogen verwoordde het als volgt: Zo hebben de ruiters kunnen ervaren dat het rijkunstig goed laten lopen van een men aanspanning net zoveel uitdaging maar ook voldoening geeft als onder de man rijden. Ik vond het leuk om  de 2 takken van de paardensport in onze club samen aan het werk te zien.