· 

Verslag Paard & Koets

Door Dinie van der Steen:

Vrijdag 20 april 2018 zijn we met een vijftal leden naar paard en koets geweest.
Een echte aanrader! Prachtige uitgestrekte accommodatie op de Peel bergen Kronenberg/Sevenum.
Met twee auto's gezamenlijk vertrokken maar Cor was ons al snel kwijt. Gelukkig mobieltjes bij ons dus er was weer snel contact.
Bij aankomst eerst even in het strodorp rond gesnuffeld en ons laten informeren over de menkegels. De koffie daarna liet ons goed smaken. Met wat lekkers erbij van Dinie een fijne gezellige pauze met veel gespreksstof.
Er waren in verschillende arena's  allerlei interessante clinics zoals: het optimaliseren van uitgestrekte gangen, een show van een Meerspan Shires wat erg spectaculair was. Clinic omtrent controle over tempo en houding, stemcommando ho is heilig. Optimale wendingen in de vaardigheid, het leggen van een stevige dressuurbasis en als laatste een clinic van Rini Rutjes samen met Albert Voorn. Al met al een gezellige leerzame dag met als grote boodschap : je paard moet eerst willen ontspannen voordat je verder kunt gaan met de africhting. Paarden zo min mogelijk straffen maar belonen daar waar je een kleine verbetering voelt. Of je nu ment, dressuurt of springt: het komt allemaal op hetzelfde neer.
Gezellige dag gehad samen met Cor Theo Toon Jan en ondergetekende.
Dinie

Reactie schrijven

Commentaren: 0